19 Şubat 2012 Pazar

Oje desek?

Şimdilerde küçükten büyüğe herkesin tırnaklarını rengarenk görüyoruz. Bir kaç seneye kadar hiç tahmin edemeyeceğimiz renklerle, büyük bi rahatlıkla dahası da normallikle tırnaklarımızı süslüyoruz. Yepyeni bir alan bile ortaya çıktı "Nail Art" diye. Ben de bir kaç marka ve çeşitle sizleri buluşturmak istedim.

Öncelikle bayılarak takip ettiğimiz "Chanel". Bir kaç sezon önce 505'le yepyeni bi "çamur" rengini hayatımıza soktu. Ondan beri Chanel, Dior, YSL gibi büyük markalar hiç tahmin edemeyeceğimiz renkleri hayatımıza soktu. Bununla beraber küçükten büyüğe herkesin tırnakları renklendi. 

Meşhur Chanel 505 
 



Bu benim son favorim. Chanel Peridot. Rengine bayılıyorum, hem yeşil hem de dore gibi duruyor. Şiddetle tavsiye ederim.


Güzel bi mor tonunu yakalamak çok kolay değil ne yazık ki. Ancak bunu oldukça sevdim.


 Şeftaliye bakan nude tonu da ayrı bi favorim. Gerçekten çok klasik duruyor.


Pek pembe oje kullanıp sürmesem de, bu tonu çok sevimli.


 Sarıyla pek karşı karşıya kalmasak da ben çok seviyorum. Ne ile uydurduğunuz daha önemli ama, sararmış gibi gözüken tırnaklar görmek istemeyiz. Bu ojenin matlığı beni benden aldı.


Bu da Peridot'un farklı kullanılmış bir biçimi.


Seçtiğim bir diğer marka da O.P.I. Dougles mağazalarında kolayca bulabileceğiniz bir marka. Renk seçenekleri o kadar fazla ki, ancak bir kaçını gösterebileceğim.





Renklerine bayıldım.


Geçtiğimiz sezon iyice moda olan bu tondaki yeşili elbette tırnaklarda da gördük. Sizce de çok hoş değil mi?



Mavi oje delisi olarak bunun tonuna da bayıldım.


Hem yanar döner hem de hafif simli. Hem mavi tonları hem de mor tonları. 


Bir diğer trend de simli oje sürmek oldu her ne kadar çıkarması biraz zor olsa da. Bunları markalarına göre ayırmadım ama kullanım biçimi ve renkleri gerçekten çok hoşuma gitti. Simli oje severlere duyurulur.






Son keşfettiğim markalardan biri de BUTTER. Butter'ın geniş renk yelpazesine de Dougles mağazalarında rastlayabilirsiniz. Bir tane almadan çıkıcağınızı sanmıyorum. Aradığınız her rengi bulmanız mümkün.













Bir de "metalik" furyası var ki... Kimilerinin çok hoşuna gidiyor kimileri ise nefret ediyor. Açıkçası ben beğenenlerdenim. Bunlar da seçtiğim 2 örnek.

Bunu yapıştırma ojelerle yaptıklarını düşünüyorum. Sizler metalik lame ojeyle benzer etkiyi yaratabilirsiniz. Ya da bu çok kolaylıkla uygulanan yapıştırma ojelerden Dougles'ta bulabilirsiniz.


Çatlak oje de aniden çıkıp sönen trendlerden olsa gerek. İlk çıktığında ben de denedim bir kaç kere fakat çok memnun kaldığım söylenemez. Bu da dore üzerine farklı bir uygulama biçimi olmuş. İlgilenenlere...


Bahsettiğim yapıştırma ojelerden bir tane alıp denedim ve oldukça memnun kaldım. Hem oje gibi duruyor hem de daha kalıcı. Bu da benim seçimim...


2 yorum:

  1. metalik ojeyi bende beğeniyorum. ama chanel'in mimozası tam baharlık bir renk:)

    YanıtlaSil
  2. Evet artık bahar gelse de sık sık kullansak o renkleri :)

    YanıtlaSil