18 Şubat 2012 Cumartesi

Asimetrik & Şifon

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu yazıda, geçen sezondan sık sık gördüğümüz yeni trend haline gelen şifon ve asimetrik kesimden bahsedicem. 
Şifon; eskiden akşam yemeklerinde gömlek olarak, gecelerde şık elbiseler olarak gördüğümüz bir kumaştı. Son 2-3 sezondur günlük hayatımızda iyice yerini etti. Ben şahsen, şifon gömleklerimi kotla ya da bir diğer trend hatta ihtiyaç haline gele taytlarla kombinleyerek günlük giymeyi seviyorum. Şifon etekler ise, özellikle asimetrik kesimleriyle oldukça ilgi çekici olmaya başladı. Başta ünlü tasarımcılarının defilelerinde modeller üzerinde gördük. Daha sonra Gossip girl, 90210 gibi moda içerikli dizilerde oyuncularda gördük. Şimdilerde de hepimizin ulaşabileceği mağazalarda uygun fiyatlarla karşımıza çıktı.

Şöyle bir yeni sezona baktığımda, en sık gördüklerimden biri de Asimetrik kesimler oldu. Elbiselerden, eteklere, gömleklere her alanda değişik biçimlerde kullanılmış bu kesim.

Beğendiğim bir kaç parça da bunlar;
Seçtiğim parçaların hepsi Zara'nın yeni sezon ürünlerinden. Aşağıdaki elbisenin başta modelini çok beğendim. Önden tek parça gibi dursa da arkada sanki bir etek bluz havası var. Eteğin asimetrik kesimi bu sezon sıkça karşılacağımız bir kesim. Öndeki kayık yaka kapalılığını da sırttaki üçgen dekolte dengelemiş. Bu elbiseyle ilgili beğendiğim bir diğer şeyse rengi; Nude tonlar da son bir kaç sezondur trend halinde.
Aşağıdaki bluz ise hem asimetrinin oldukça göz çarpıcı bir modeli hem de şifon olmasına rağmen bir taytla günlük çok rahat kullanılabilecek bir parça.
 
Bu siyah eteğin özelliği ise şort etek olması, ben bu parçaya çok benzer bi modeli internette bulup almıştım. Gece dışarı çıkarken elbise dışında bir şey giymek isteyenlere alternatif bir çözüm.
Bu elbise ise aslında oldukça düz, heryere, herşekilde giyilebilecek bir parça. Tek kollu olması beni cezbetti.
 
Bu pantalon da aynı şekilde şifonu günlük giyimimizin göbeğine taşıyan parçalardan biri. Hatta bi eşofmanı bile andıran görünümü yanlarındaki şifon şeritlerle avangard bi yaklaşımda bulunmuş. Dolabıma mutlaka ekliceğim bi parça bu. Tişört ve converse'le gündüz, daha şık bi gömlek ve topukluyla da gece giymelik.


Bu da asimetrik kesim ve şifonun başka bir versiyonu. Renklerde genelde siyah kullanılsa da hepsi birbirinden güzel geldi bana. Oldukça sade bi elbise, önündeki volanla hareket katılmış. Tek kola uzanan şifon parça da elbiseyi sıkıcılıktan kurtarmış.





 


 

2 yorum: