23 Şubat 2012 Perşembe

Alternatif takı: Şahmeran

Benim gibi bol aksesuar kullanmayı sevenlere duyurulur. Yeni moda Şahmeranlar. Şahmeran Hindistan ve Pakistan'da etnik geleneksel el takısı olarak kullanılıyor. Bizlere ise daha modernleştirilerek ulaştı. Yüzük ve bileziğin birleşiminden oluşan bir aksesuar bu.
İlk olarak yanılmıyorsam 2 yıl önce Aşk-ı Memnu'da Bihter'de gördük biz bu takıyı. O sıralar bihter çizmesi, bihter kolyesi vb. o kadar moda olmuştu ki buna sıra ancak gelmiş demek ki. Daha sonra ben ilk defa 1 Kadın 1 Erkek'de Demet Evgar'da gördüm. Örneğini bulamadım ne yazık ki. Kaçıncı bölüm olduğunu da hatırlayamıyorum ama altından ve çok kibardı. Daha sonra da Demet Akbağ'da gördüm bir örneğini. Biraz araştırınca da internette ve gümüşçülerde pek çok örneğine rastladım.
İşte alternatif takılar arayanlara benden bir kaç örnek...

İşte Bihter'in taktığı şahmeran.



Bu da Demet Akbağ'nın şahmeranı.


 Aşağıdaki modeller altından ve özel tasarım diye geçiyor. Buna bağlı olarak fiyatları biraz yüksek.






Bu modelleri de ben Nişantaşın'da küçük bir gümüşçüde buldum. Fiyatları 60 ile 90 arasında değişiyor. İlgilenenler adresini bana sorarak öğrenebilirler.



Özellikle sedef taşların kullanıldığı bu model benim çok hoşuma gitti.


Bu da bir önceki modelin turkuaz taşlarla derlenmiş hali.


(Not: Ellerimin ne kadar çirkin çıktığının farkındayım ama yapıcak bir şey yok :) )


5 yorum:

  1. merhaba.Ben ilk olarak Arap ülkelerinde gördüm.Daha sonra Türkiye'de demet evgarda 1e1k de gördüm.fotografı var bende.ayrıca bir tv programında evrenden torpilim var adlı kitabın yazarı Aykut Oğut 'un eşinde gördüm Demet Evgar'ınkinin aynısı.o yüzüğü arayıp bir türlü bulamadım.Acaba daha detaylı bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :) Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Daha sonradan demet evgarın 1k1e 'de taktığı şahmeranı buldum ben. 1k1e1dükkan'da satılıyor hatta. Burdan bakabilirsiniz : http://www.1erkek1kadin1dukkan.com/index.php?route=product/product&path=61&product_id=97
    Yardımcı olabilmişimdir umarım :)

    YanıtlaSil
  3. bende buldum o adresi ama yalnız yakından baktım ve demet evgar'ınkinin aynısı değil,benzeri..ilginiz için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  4. Evet Kadın erkek sembolünden yola çıkılarak yapılmış o takılar :) Demet Evgar'ın taktığı özel tasarımmış sanırım. İnternette benzeleri satılıyor fakat onlar da özel tasarım ve altından olduğu için oldukça yüksek miktardaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim blog sitemizde bütün bu şahmeran modelleri var isterseniz bakabilirsiniz. http://redmoods.blogspot.com ücretsiz kargo ile alabilirsiniz.

      Sil