15 Haziran 2012 Cuma

AMERIKA GUNLUKLERI : Cornell Graduation

Eveeet, sonunda bilgisayarima kavusmamla, ve fotograflari atmaya baslamamla Amerika Gunlukleri serime baslayabiliyorum. Turkiye saatiyle su an cuma sabahi oldu bile... ve benim bu ozgurlukler ulkesinde tam olarak 1 haftam kaldi. 3 haftayi geride biraktik ve bu 3 haftada toplam 3 sehirde bulundum. 


Ilk olarak neden mi Amerika'dayim? Benim supersonik biricik dahi abim 4 yili geride birakarak Cornell Universitesinden mezun oldu ve mezuniyet toreni vs. icin ailecek kalktik geldik. Mutlulukla soyleyebilirim ki abim okudugu Makine Muhendisligi bolumunu 1.likle bitirerek hepimize buyuk bir gurur yasatti. Aldigi oduller de cabasi. Darisi basima diyeyim artik... Yok yok benim 1.likte gozum yok, basarili bitirsem yeter :)


Turkiyeden New York'a uctugumuz gibi otobuse atlayip Ithaca'ya yani abimin yasadigi sehre geldik. Sans ki geldigimiz gun abimin dogumgunuydu. Yani cifte kutlama yaptik.


Gelelim mezuniyete... Bilmem kac bin kisinin mezun olusunu izlemek... ne yalan soyleyeyim butun aileler icin gururlu olsa da, ben bi tek abime geldim banane digerlerinden diyerek azicik sikildim. Genel torenden sonra kosa kosa makine fakultesinin bi binasina gittik Makine Muhendisligi bolumu toreni icin. Iste o kisim benim icin sikici falan degil, gurur doluydu. Neden mi? Abim 1.lik odulunu ve diplomasini aldi burda... Torenden sonraysa fotograf cekmeler, duygulanmalar... Tum toren seramonisi bittikten sonra da aksamuzeri gibi Ithaca'da bulunan dogal gollerden birindeki mezuniyet piknigine gittik. Boyle guzel bir gun oldu bizim icin.


Peki sonra? Artik Universite Mezunu bir abim var... Cornell'de burslu phd'sine baslicak olan abim anlayacaginiz uzere 5 yil daha burda. Artik phd mezuniyetine de geliriz. Tabii once benim FIT mezuniyetim olacak, umuyoruz.


O gunden yakaladiklarima goz atalim mi?



Bu ogrencilerin hepsi mezun oldu.



Aslinda tam anlasak baya duygu dolu bir programdi.



Inanilmaz sicak ve gunesli gunde Marc by Marc Jacobs gunes gozluklerim beni kurtardi.



Bileklik hastaligimi duymayan kaldiysa...




Inatla gun boyunca bu topuklularla aci cekerek yurudum. Degdi mi? Of course!




Iste benim cekirdek ailem, torenin baslamasini beklerken...


Elbiseye asik olarak alsam da... Gunesin izdirabina ugradim ve gunun sonunda sirtimda ucgen bir yanik izi vardi.


Ordan oraya giderken.


Makine Muhendisligi toreni



Ve abim mezun oldu!



Tum gun elimde tasidigim ceketim salondaki klima sayesinde bir ise yaradi.


Aile tablomuz


Piknikteki pasta... Inanin tadi da goruntusu kadar guzeldi.



Topuklulardan sonra bu sandaletlerle ayaklarim "ozgurluk!" diye bagirdi.



Gol kenari, sicak hava ve sadeceeee keyif. :)

2 yorum: